Japonya'da nükleer problem!

Japonya faaliyetteki son nükleer reaktörünün şalterlerini indirdi. Ülkede geçici bir süre nükleer enerji kullanılmayacak.TÜM NÜKLEER ENERJİ TESİSLERİ ŞALTERLERİ İNDİRDİJaponya'nın batısında bulunan Ohi'deki Kansai Electric Power (KESPO) adlı şirkete ait n

Japonya'da nükleer problem!

Japonya faaliyetteki son nükleer reaktörünün şalterlerini indirdi. Ülkede geçici bir süre nükleer enerji kullanılmayacak.

TÜM NÜKLEER ENERJİ TESİSLERİ ŞALTERLERİ İNDİRDİ

Japonya'nın batısında bulunan Ohi'deki Kansai Electric Power (KESPO) adlı şirkete ait nükleer tesisin faaliyetlerini durdurduğu açıklandı. Böylece Japonya'da Fukuşima felaketinden sonra ikinci kez ülkedeki tüm nükleer enerji tesislerinin şalterleri indirilmiş oldu.

Japonya'da geçici bir süre nükleer enerji kullanılmayacak.

50 TESİS TEK TEK DENETLENECEK

Ülkedeki 50 nükleer tesisin, yaz aylarında belirlenen yeni güvenlik kurallarına uygun olup olmadıkları denetlenecek.

Halkın nükleer enerjiye güvenini yeniden sağlamak için yapılacak kontrol testlerinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

FELAKETİN İZLERİ SİLİNMEYE ÇALIŞILIYOR

Japonya'da 11 Mart 2011 tarihinde meydana gelen depremde Fukuşima nükleer tesisi büyük zarar görmüş ve tesisten radyoaktif sızıntı başlamıştı.

Nükleer tesislerin güvenliğini tartışmaya açan felaketin izleri hala silinmeye çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler