İtalya'da terör için alarmda

 İtalya'da son günlerde artış gösteren vergi dairelerine yönelik saldırılar ve son olarak bir nükleer enerji kurumunun üst düzey yöneticisinin silahlı saldırıya uğraması üzerine alarma geçti. Ekonomik kriz sebebiyle vergi kurumlarının karşı karşıya kaldığ

İtalya'da terör için alarmda

 

İtalya'da son günlerde artış gösteren vergi dairelerine yönelik saldırılar ve son olarak bir nükleer enerji kurumunun üst düzey yöneticisinin silahlı saldırıya uğraması üzerine alarma geçti.

 

Ekonomik kriz sebebiyle vergi kurumlarının karşı karşıya kaldığı saldırılar ve aralarında Başbakan Mario Monti'nin de yer aldığı çok sayıda önemli kişinin tehditlere maruz kalması, İtalya İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik önlemleri konusunda yeni düzenlemelere gitmesine neden oldu.  

 

İçişleri Bakanı Annamaria Cancellieri başkanlığında toplanan, güvenlik komitesinin, ülkede son yaşananları değerlendirdiği ve yaşananlar ışığında birtakım kararlar aldığı kaydedildi. Buna göre, polislere ek olarak 4 bin 250 silahlı kuvvetler mensubunun il kamu güvenliği birimlerinin emrine kaydırılacağı ve 550 üst düzey kişi için de güvenlik önlemlerinin arttırılacağı bildirildi. Bu 550 kişinin korunmasından yaklaşık 20 bin polisin sorumlu olacağı basına yansıdı.  

 

İçişleri Bakanı Cancellieri'nin hassas hedeflerdeki güvenlik seviyelerinin arttırılması ve önemli kişilerin güvenliklerinin üst düzeyde tutulmasını onayladığı ifade edildi.  

 

Bu arada, ülkenin savunma sanayi alanındaki en önemli kuruluşu Finmeccanica'ya bağlı Ansaldo Nükleer şirketinin üst düzey yöneticisi Roberto Adinolfi'nin geçen hafta silahlı saldırıya uğradığı yer olan Cenova'da, ''Cenova, terörizme karşı bir'' başlığı altında çok sayıda kişinin katıldığı terörü protesto yürüyüşü düzenlendi.  

 

Sendikaların organize ettiği yürüyüşe, Demokrat Parti Başkanı ve Temsilciler Meclisi Başkanvekili Rosy Bindi de destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya