İtalya 5.0'la sallandı: 1 ölü

 İtalya'nın güneyinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin yarattığı panikte bir kişi yaşamını yitirdi. İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinin kentinde gece saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe neden oldu. 1 kişinin ka

İtalya 5.0'la sallandı: 1 ölü

 

İtalya'nın güneyinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin yarattığı panikte bir kişi yaşamını yitirdi.
 
İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinin kentinde gece saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, korku ve paniğe neden oldu.
 
1 kişinin kalp krizinden hayatını kaybetti.
 
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden (INGV) yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Mormanno kentinin kuzeyi olduğu, sarsıntının yerin 6.3 kilometre derinlikte kaydedildiği belirtildi.
 
Deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan bölge halkı, geceyi dışarıda geçirdi. Scalea kasabasında 84 yaşındaki bir erkek kalp krizi geçirerek, yaşamını yitirirken, depremde yaralanan olmadığı ifade edildi.
 
Mormanno'da kent merkezi ve katedralinde hasar oluşurken, kent hastanesi de tedbir amacıyla boşaltıldı. Çok sayıda hasta geceyi dışarıda geçirdi.
 
İtalya'nın en yüksek deprem riski içeren bölgesi olan Calabria'da, depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntının kaydedildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler