İsyancılar IŞİD’e katıldı

Libya’nın kuzeyinde bulunan Derne kentini elinde bulunduran isyancı gruplar, Derne kentinin IŞİD topraklarına katıldığını ilan etti.2011 yılında Kaddafi’nin devrilmesinin ardından kenti ele geçiren ve yönetimi elinde bulunduran isyancı gruplar yaptığı açı

İsyancılar IŞİD’e katıldı

Libya’nın kuzeyinde bulunan Derne kentini elinde bulunduran isyancı gruplar, Derne kentinin IŞİD topraklarına katıldığını ilan etti.

2011 yılında Kaddafi’nin devrilmesinin ardından kenti ele geçiren ve yönetimi elinde bulunduran isyancı gruplar yaptığı açıklamada Derne’nin artık bir IŞİD toprağı olduğunu ifade etti. IŞİD’in elinde bulundurduğu Irak ve Suriye topraklarından 1600 kilometre uzaklıkta bulunan Derne’de isyancılar, Muhammed Abdullah adlı bir militanı da yönetici olarak seçtiklerini kaydetti.

Karar sonrası isyancılar kentteki hükümet binalarına IŞİD bayrakları astı ve kentte asayişi IŞİD polislerinin sağladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler