İşte son resmi din kabul edildi!

İsveç'in en eski devlet dairesi, vergi ve hesap denetleme kurumu Kammarkollegiet "Kopimism Kilisesini"(Kopyacılık Kilisesini) din olarak kayıtlarına geçirdi. Bu gelişmenin bu kilise üyelerinin dinleri için bağış yapmalarının yolunu açacağı söyleniyor.KOPY

İşte son resmi din kabul edildi!

İsveç'in en eski devlet dairesi, vergi ve hesap denetleme kurumu Kammarkollegiet "Kopimism Kilisesini"(Kopyacılık Kilisesini) din olarak kayıtlarına geçirdi. Bu gelişmenin bu kilise üyelerinin dinleri için bağış yapmalarının yolunu açacağı söyleniyor.

KOPYACILIK KİLİSESİ'NİN AMENTUSU: "BİLGİ KUTSAL, KOPYA ÇEKMEK İLAHİ"

PC World'e göre Kopimism(Kopyacılık) Kilisesi bilgiyi kutsal ve kopya çekmeyi ilahi olarak görüyor. Kiliseye göre bilginin içkin ve kapsadığı içeriğe göre bir değeri var ve bu değer kopyalama yoluyla çoğalıyor. Bu yüzden de bu Kilise ve üyeleri için bir tür dini bir vecibe olarak kopyalamak merkezi bir önemde.

DEVLET DAİRESİ TARAFINDAN DİN OLARAK KAYIT EDİLDİ

Kopyacılık Kilisesi'nin bir din olarak kayıt edilmesi üyelerinin bağışlarını toplaması için devletten yardım alma adına ilk adım olarak görülüyor, fakat devlet tarafından da onaylanması gerektiği vurgulanıyor.

RUHANİ LİDERİ VE KURUCUSU: "ÇALIŞMALARI PAYLAŞILAN İNSANLAR BUNDAN MEMNUN OLMALI"

Kilisenin ruhani lideri ve kurucusu ise felsefe öğrencisi Isak Gerson. İnsanların bilgiyi paylaşma hakkı olduğunu ve yaptıkları çalışmalar paylaşılan insanların da bundan memnun olmaları gerektiğini vaaz ediyor.

EN İYİ EN GÜZEL ŞEY...

The Inquirer'e göre, kilisenin kendi internet sitesinde " misyoner kopimistsamfundet bilgi kopyalamanın ve paylaşmanın en iyi ve en güzel şey olduğunu söyleyen İsveç merkezli bir dini gruptur" diyor.  Şu an siteye ulaşmak ise aşırı trafik yükünden dolayı mümkün değilmiş.

"TAM MAHREMİYET KOPIMISM KİLİSESİ İÇİN KUTSALDIR"

Sitede; "Tarih boyunca, dünyadaki çeşitli gruplar baskıcı insanlar tarafından soruşturmaya tabi tutuldu. Bu yüzden dine sığındılar ve herhangi bir tehdit ve aşağılamaya maruz kalmadan, huzurlu bir birarada varoluşu arzuladılar. Bizim inancımıza göre, iletişim kutsaldır. İletişime saygı duyulması gerekir. İnsanları izlemek ve gizlice dinlemek doğrudan günahdır. Tam mahremiyet kopimism kilisesi için kutsaldır" deniyor. 

Ruhani lider Gerson yapılan resmi kayıdın insanların "zulüme maruz kalmadan kendi dinlerini yaşayabilmelerini" sağlayacak güne doğru atılmış bir adım olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler