İşte Rusya'nın alımını durdurabileceği ürünler

İzvestiya'nın Rusya Tarım Bakanlığı'na yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Türkiye'den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtildi. Bunların yanı sıra

İşte Rusya'nın alımını durdurabileceği ürünler

İzvestiya'nın Rusya Tarım Bakanlığı'na yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Türkiye'den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtildi. Bunların yanı sıra 'Türkiye karşıtı' yaptırımlar kapsamında süt ürünleri, fındık, orman meyveleri, yeşillik, meyve ve sebze ithalatının da yasaklanabileceği ifade edildi.

Rusya'nın tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'dan bir yetkili de İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yönelik ithalat yasağı kararının 'son derece gerçekleştirilebilir' olduğunu söyledi.

'ULUSLARARASI YAPTIRIMLAR BİZE YARDIM ETTİ'

Yetkili, ''Kendi tarım üretimimizi çok hızlı bir biçimde artırabiliriz. Batılı ülkelerin yaptırımları bize bu konuda yardım etti. Bu yıl içinde tarım ürünü aldığımız ülkeleri de çeşitlendirmiştik'' dedi.

'LİSTE BUGÜN AÇIKLANABİLİR'

Bununla birlikte Türkiye'den ithalatına yasak getirilecek ürünlerin listesinin bugün açıklanabileceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya