İsrail'in saldırıları bitmiyor!

İsrail savaş uçakları ve deniz kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik yeni başlattığı operasyonda 60'dan fazla füze ve bomba attığı bildirildi.Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in bu sabah Gazze'nin değişik bölgelerine yönelik havad

İsrail'in saldırıları bitmiyor!

İsrail savaş uçakları ve deniz kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik yeni başlattığı operasyonda 60'dan fazla füze ve bomba attığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in bu sabah Gazze'nin değişik bölgelerine yönelik havadan ve denizden başlattığı saldırılarda ilk belirlemelere göre 46 kişinin yaralandığını söyledi.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kenar mahalle ve orta kesimdeki meskun mahalleri bombaladığını ifade etti.

Ramallah'ta İsrail askerleri göstericilere gerçek mermi kullandı

Bu gece geç saatlerde, Ramallah'ta İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını protesto eden Filistinli gruplara İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda çatışma çıktı. İsrail askerlerinin protestoculara gerçek mermilerle müdahale etmesi sonucu 10 Filistinli yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. 

Fetih Hareketi'nden İsrail'e kınama

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Hasan Ahmed, Gazze'de yaptığı açıklamada, İsrail'in "savaş suçu" işlediğini öne sürerek askeri operasyonu kınadı.

Gazze Şeridi'ne yönelik başlatılan askeri operasyonun derhal durdurulması ve İsrail'in uluslararası yasalara uyması gerektiği belirtilen açıklamada, "İsrail, Filistin halkına sistematik olarak soykırım yapmaktadır. Bu kanlı saldırlar derhal durdurulmalı ve uluslararası yasalara uyulmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Ahmed, uluslararası toplumu da eleştirerek Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde meydana gelen şiddet olaylarını görmemezlikten gelmekle itham etti. 

İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine son 24 saat içinde hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 24 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya