İsrail'den normalleşme jesti

 Mavi Marmara baskınının ardından özür dileyen ve Türk Hükümeti ile ölenlerin ailelerine ödenecek tazminat miktarını belirlemek için masaya oturan İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, ilişkilerin normalleşmesi için bir adım daha attı. İsrail’in bağımsızlığının

İsrail'den normalleşme jesti

 

Mavi Marmara baskınının ardından özür dileyen ve Türk Hükümeti ile ölenlerin ailelerine ödenecek tazminat miktarını belirlemek için masaya oturan İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, ilişkilerin normalleşmesi için bir adım daha attı.
 
İsrail’in bağımsızlığının 65. Yıldönümü dün Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Geçen yıl “bu bir zorunluluk ya da şart değil” açıklamasıyla Milli Gün Resepsiyonu’nda Türk bayrağına ve İstiklal Marşı’na yer vermeyen İsrail’in Ankara Büyükelçiliği bu yılki resepsiyonda tutumunu değiştirdi.
 
GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DÜZEYİNDE KATILIM
 
Maslahatgüzar Yosef Levi Safari’nin evsahipliği yaptığı resepsiyona Hükümet’i temsilen kimse gelmezken CHP’den Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk katıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan ise sadece Protokol Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Özçuhadar katıldı. Akil İnsanlar heyetinden Doğu Ergil’in de katıldığı resepsiyonda çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi de hazır bulundu. Resepsiyonda İstiklal Marşı ve İsrail Marşı’nın okunmasının ardından pastayı Levi Safari, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moşe Kamhi ve Büyükelçilik Basın Sözcüsü Nizar Amir birlikte kesti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler