İsrail ve ABD askerleri YPG'ye katıldı

İsrail ve ABD askerleri YPG'ye katıldı Kobani'de IŞİD mevzilerinden de YPG mevzilerinden de Arapça, Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Almanca diyaloglar yükseliyor. IŞİD'in ardından YPG saflarına da ‘yabancı' katılımlar sürerken, aralarında eski İsrail, ABD ve İ

İsrail ve ABD askerleri YPG'ye katıldı
İsrail ve ABD askerleri YPG'ye katıldı Kobani'de IŞİD mevzilerinden de YPG mevzilerinden de Arapça, Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Almanca diyaloglar yükseliyor. IŞİD'in ardından YPG saflarına da ‘yabancı' katılımlar sürerken, aralarında eski İsrail, ABD ve İngiltere askerleri de bulunuyor.
 
İşte YPG ve IŞİD'e katılanlar
 
SURIYE'nin Türkiye sınırındaki Kobani kasabasında IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar 78 gündür sürerken, birçok millete mensup kişi cephede savaşıyor. IŞİD'e özellikle Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden katılım olurken, çok sayıda Batılı genç de son dönemde YPG saflarına katıldı. Kürt güçlerin mevzilerinde IŞİD'e karşı savaşanlar arasında eski İsrail, ABD ve İngiltere askerleri de yer alıyor.
 
Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşayan Kürt gençlerin yanı sıra ABD, Almanya, İngiltere, İsviçre, Yunanistan, Cezayir, Kanada, İsrail ve Avusturya gibi ülkelerden 50'den fazla Batılı genç de YPG saflarında savaşıyor. Bu kişiler arasında eski ABD, İsrail, İsviçre ve İngiltere ordusunda görev yapmış subay ve askerler de bulunuyor. Farklı milletlerin savaşına dönüşen Kobani'deki savaşta mevzilerde Arapça, Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Almanca diyaloglar yankılanıyor.
 
IŞİD'E KATILIM 81 ÜLKEDEN
 
HEM Irak'ta hem de Suriye'de savaşan IŞİD terör örgütüne katılanların sayısı 15 bini aşmış durumda. New York merkezli istihbarat servisi "The Soufan Group"un yaptığı araştırmaya göre IŞİD'e 81 ülkeden katılım olmuş. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler