İsrail - Türkiye arasında gizli anlaşma

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Suriye rotasının iç savaş yüzünden kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle Türkiye’den Irak ve Ürdün’e gönderilen veya bu ülkelerden gelen ihraç ve ithal ürünlerinin artık İsrail üzerinden gidip gelmeye başladığın

İsrail - Türkiye arasında gizli anlaşma

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, Suriye rotasının iç savaş yüzünden kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle Türkiye’den Irak ve Ürdün’e gönderilen veya bu ülkelerden gelen ihraç ve ithal ürünlerinin artık İsrail üzerinden gidip gelmeye başladığını duyurdu.

Yediot Ahronot’un haberine göre, Türkiye ile Irak ve Ürdün arasında gidip gelen TIR’ların özellikle son aylarda sık sık saldırıya uğraması ve soyulması nedeniyle Türkiye ile İsrail yetkilileri bir araya gelerek gizli bir anlaşma imzaladı.
 
Türk ve İsrail gümrük bakanlığı yetkilileri arasında gizlice imzalanan anlaşmayla Türkiye’den Irak ve Ürdün’e giden ihracat ürünleriyle bu ülkelerden Türkiye’ye gelen ithalat ürünleri eskisi gibi Suriye rotasını kullanmak yerine artık, Mersin Limanı üzerinden sevk edilmeye başlandı.
 
Bu çerçevede Irak ve Ürdün’e gidecek konteynerler Mersin Limanı’ndan gemiyle İsrail’in Hayfa ve Aşdod limanlarına taşınıyor ve buradan İsrail TIR’larıyla Ürdün Nehri Geçidi’ne naklediliyor. Konteynerler buradan Ürdün ve Irak’a sevk ediliyor. Türkiye’ye yapılan ithalatta da bunun tersi bir yol izleniyor.
 
Yediot Ahronot son aylarda bu rota üzerinden yüz milyonlarda dolarlık sevkiyat yapıldığını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler