İsrail Suriye'yi vurdu !

 ABD'li yetkililer İsrail'in perşembe gecesi Suriye'ye havadan bir saldırı düzenlediğini ve bir hedefi vurduğunu duyurdu. İsraillilerin vurduğu hedefin bir silah deposu olduğu tahmin ediliyor. Adlarının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililer dün akşam

İsrail Suriye'yi vurdu !

 

ABD'li yetkililer İsrail'in perşembe gecesi Suriye'ye havadan bir saldırı düzenlediğini ve bir hedefi vurduğunu duyurdu. İsraillilerin vurduğu hedefin bir silah deposu olduğu tahmin ediliyor.
 
Adlarının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililer dün akşam Amerikan basınına İsrail'in Suriye'yi vurduğunu bildirirken CBS News muhabiri David Martin, İsrail'in hedefinin bir depo olduğunu teyit ettirdi.
 
ABD'li kaynaklar depoda ne olduğunu bilmediklerini belirtti. İsraillilerin bu saldırıyı gerçekleştirmek için Suriye hava sahasına mı girdiği yoksa kendi hava sahasından mı ateş ettiği de netlik kazanmadı. Ancak saldırıyı duyuran ilk yayın organı olan CNN'e göre, ABD'li yetkililer İsral jetlerinin Suriye hava sahasına girmediğini tahmin ediyor.
 
Associated Press'e konuşan kaynaklar olayın perşembeyi cumaya bağlayan gece yaşandığını söyledi.
 
İSRAİL'İN HİZBULLAH KAYGISI
 
İsrail, Suriye'nin elindeki kimyasal silahların Lübnan'da Hizbullah'ın eline geçmesinden endişe ediyor. Bu nedenle kısa bir süre önce de Suriye-Lübnan sınırında bir konvoyu vurmuştu.
 
Hafta başında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a iki yıldan fazla zamandır devam eden ayaklanmaları bastırması için destek olabileceklerini açıklamıştı.
 
İsrail'in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Aaron Sagui, söz konusu hava saldırısıyla ilgili yorum yapmayı reddederken, "Söyleyebileceğimiz şu ki İsrail kimyasal silahların ya da diğer oyun değiştirecek silahların Suriye rejimi tarafından teröristlere özellikle de Lübnan'daki Hizbullah'a transferini önlemeye kararlıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya