İsrail O Filistinliyi serbest bıraktı

İsrail hapishanelerindeki en küçük Filistinli tutuklu Halid eş-Şeyh, hapis cezasının dolmasına bir hafta kala serbest bırakıldı.İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan 15 yaşındaki Şeyh, salıverilmesinin ardından "İ

İsrail O Filistinliyi serbest bıraktı

İsrail hapishanelerindeki en küçük Filistinli tutuklu Halid eş-Şeyh, hapis cezasının dolmasına bir hafta kala serbest bırakıldı.

İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan 15 yaşındaki Şeyh, salıverilmesinin ardından "İsrail çocuk haklarına saygı göstermeyen bir devlettir. Soruşturmalarda silah dipçikleriyle bana vurdular ve küfür ettiler" dedi.

"Kansızlık rahatsızlığım için sakinleştiriciden başka bir tedavi görmedim" diyen Şeyh, "Yaşadığım sert soruşturmada, küfürlere ve dövülmeye maruz kaldım. Ayrıca hücrede saatlerce bağlı kaldım. İşte işgal budur ancak bizi korkutmadı" diye konuştu.

Oğlunun serbest bırakılmasını, "Hayatımın en güzel anlarından birini yaşıyorum" diyerek ifade eden Halid'in babası Hussam, "Ancak oğlum Halid'in yaşadığı gözaltı süreci, ailemin üzerinde olumsuz etkiler bıraktı. Özgürlükler ile hakları ihlal eden İsrail'in gerçek yüzü işte budur" ifadesini kullandı.

İsrail askerleri tarafından 24 Aralık 2014'te gözaltına alınan Halid eş-Şeyh, "askeri araçlara taş attığı" gerekçesiyle 4 ay hapis cezası ile 500 dolar para cezasına çarptırılmıştı. Cezası 24 Nisan'da dolacak olan Şeyh, herhangi bir açıklama yapılmadan İsrail makamlarınca bugün serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya