İsrail istihbaratından şok itiraf!

İsrail askeri istihbarat birimi "AMAN"ın eski Başkanı Amos Yadlin, ülkesinin başta Mısır olmak üzere birçok Arap ülkesinde istihbarat faaliyeti yürüttüğünü öne sürdü.İsrail Kanal 7 televizyonunun haberine göre Yadlin, "İsrail, Mısır başta olmak üzere Fas,

İsrail istihbaratından şok itiraf!

İsrail askeri istihbarat birimi "AMAN"ın eski Başkanı Amos Yadlin, ülkesinin başta Mısır olmak üzere birçok Arap ülkesinde istihbarat faaliyeti yürüttüğünü öne sürdü.

İsrail Kanal 7 televizyonunun haberine göre Yadlin, "İsrail, Mısır başta olmak üzere Fas, Irak, Sudan, Tunus, Yemen, Libya, Lübnan, Filistin ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu birçok Arap ülkesi ve İran'a nüfuz etti" ifadesini kullandı.

Söz konusu ülkeler arasında İsrail istihbarat birimlerinin en etkili olduğu ülkenin Mısır olduğunu savunan Yadlin, bu ülkelerde toplumsal, siyasi ve ekonomik alanlarda etkiye sahip olduklarını iddia etti.

AMAN'ın 2006 - 2010 yılları arasındaki başkanlığını yürüten Yadlin, İsrail güvenlik kurumlarıyla yakın bağlantıları olan Tel Aviv Üniversitesi Milli Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü Başkanı olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya