İsrail Başbakanı'ndan tehdit

Netanyahu, İsrail'in yeni bir Yahudi soykırımına meydan vermemek için her şeyi yapacağını ve tüm tehditlere karşı kendini savunacağını" söyledi.Polonya'da bulunan Netanyahu, eski Nazi kampı Auschwitz'te, ziyaretçilere Yahudi soykırımının anlatılacağı yeni

İsrail Başbakanı'ndan tehdit

Netanyahu, İsrail'in yeni bir Yahudi soykırımına meydan vermemek için her şeyi yapacağını ve tüm tehditlere karşı kendini savunacağını" söyledi.

Polonya'da bulunan Netanyahu, eski Nazi kampı Auschwitz'te, ziyaretçilere Yahudi soykırımının anlatılacağı yeni bir serginin açılışında konuştu.

"Buradan, bizi yok etme arzusunun kanıtı olan yerden, ben, Yahudilerin devleti İsrail'in başbakanı olarak dünyanın tüm uluslarına sesleniyorum: İsrail devleti, yeni bir Holokost'a meydan vermemek için ne gerekiyorsa yapacak. İmha tehditleri karşısında kayıtsız kalmamalıyız, başımızı kuma gömmemeliyiz" diyen Natanyahu, "tehditler"den kastının ne olduğunu açıkça belirtmedi.

Auschwitz-Birkenau "ölüm kampı"nın 1,1 milyon Yahudiye mezar olduğu belirtiliyor. 2. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden toplam Yahudi sayısınınsa 6 milyon olduğu biliniyor.

İsrail Başbakanı Netahyahu, dün Polonyalı mevkidaşı Donald Tusk ile bir araya gelmiş, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, İran'daki rejimin "İsrail'deki 6 milyon Yahudi'yi ortadan kaldırmayı" amaçlayan bir bomba yapma arayışını sürdüreceğini ileri sürmüştü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya