İsrail ateşkesi bozdu mu ?

 Dün gece Hamas örgütünün verdiği bilgilere göre, İsrail Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenlemişti. Hamas İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, İsrail Gazze'nin kuzeyine hava saldırısı düzenledi. İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada bombardıma

İsrail ateşkesi bozdu mu ?

 

Dün gece Hamas örgütünün verdiği bilgilere göre, İsrail Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenlemişti.
 
Hamas İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, İsrail Gazze'nin kuzeyine hava saldırısı düzenledi. İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada bombardıman doğrulanırken, bunun militan Filsitinlilerin İsrail topraklarına yaptıkları roket saldırılarına misilleme olduğu belirtildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail bu saldırı ile Hamas ile arasındaki ateşkesi bozmuş oldu.
 
İsrail'in geçen kasım ayında sekiz gün süren ve 160 Filistinli ile 6 İsraillinin hayatını kaybettiği Gazze saldırısından sonra Hamas ve İsrail ateşkes üzerinde anlaşmışlardı. Ateşkesin yürürlüğe girdiği günden bu yana radikal Filistinlilerin İsrail topraklarına üç kez füze saldırısında bulunduğu iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya