İspanya Filistin’i oylayacak

İspanya parlamentosu Filistin’in tanınması için sunulan önergenin bugün oylanacağını belirtti.Muhalefette bulunan sosyalist parti tarafından Filistin’in bağımsız bir devlet olarak tanınmasını öngören önergeyi oylayacak olan İspanya’da Dışişleri Bakanı Jos

İspanya Filistin’i oylayacak

İspanya parlamentosu Filistin’in tanınması için sunulan önergenin bugün oylanacağını belirtti.

Muhalefette bulunan sosyalist parti tarafından Filistin’in bağımsız bir devlet olarak tanınmasını öngören önergeyi oylayacak olan İspanya’da Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia- Margallo, oylamanın bağlayıcı olmadığını belirtti. Margallo, “Bu tanımanın etkili olması için AB ile koordineli bir şekilde çalışmamız gerekir” dedi.

Geçtiğimiz aylarda İsveç, Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanıdığını açıklamış ve Filistin’i bağımsız ülke olarak tanıyan ilk Avrupa Birliği ülkesi olmuştu. Filistin’i bugüne kadar başta Türkiye olmak üzere Brezilya, Arjantin, Bolivya, Ekvador, Guyana, Peru ve Şili tanımıştı. Macaristan, Polonya ve Slovakya da AB üyesi olmadan önce Filistin’i tanıdıklarını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya