IŞİD'in komuta merkezi vuruldu

Bölge için önemli su ve elektrik kaynağı oluşturan barajın halen Irak'ın kontrolünde kalmasının sağlandığı belirtilirken, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel barajın güvenliğinin sağlanmasının yaşamsal önem taşıdığını, IŞİD militanlarının barajı ele geçirmeler

IŞİD'in komuta merkezi vuruldu

Bölge için önemli su ve elektrik kaynağı oluşturan barajın halen Irak'ın kontrolünde kalmasının sağlandığı belirtilirken, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel barajın güvenliğinin sağlanmasının yaşamsal önem taşıdığını, IŞİD militanlarının barajı ele geçirmeleri durumunda Irak'ın içinde bulunduğu tehlikeden çok daha büyüğü ile yüz yüze kalacağını söyledi.

IŞİD'in komuta merkezi tahrip edildi

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı CENTCOM, operasyonların Cuma'dan bu yana düzenlendiğini, harekata pilotlu ve pilotsuz uçakların (İHA) katıldığını açıkladı. Bugüne kadar saldırılarda Erbil ve Musul yakınlarındaki IŞİD mevzilerini ve askeri araçlarını hava saldırısıyla hedef alan ABD, Irak'ın ikinci en büyük barajının bulunduğu Anbar iline ilk kez hava saldırıları düzenledi. CENTCOM tarafından yapılan açıklamada IŞİD'in elindeki dört Humvee araç, iki uçaksavar taşıyan dört zırhlı araç, bir IŞİD komuta merkezi ve iki saldırı üssünün tahrip edildiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya