IŞİD'i kriz vurdu

Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) de ekonomik yapısını bozmaya başladığı belirtiliyor. Gelen bilgilere göre IŞİD’e karşı oluşturulan güçlerle yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu örgüt petrol kaynaklarına yakın bö

IŞİD'i kriz vurdu
Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) de ekonomik yapısını bozmaya başladığı belirtiliyor. Gelen bilgilere göre IŞİD’e karşı oluşturulan güçlerle yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu örgüt petrol kaynaklarına yakın bölgelerdeki gücünü kaybetmeye başladı. Bu gelişmeye ek olarak petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle halen işletmekte olduğu tesislerinde de gelir kaybına uğrayan örgütün maaş ve giderleri ödemekte güçlük çektiği ileri sürüldü.
 
 
Açıklamalarda IŞİD’in Suriye’deki örgüt üyelerine aylık 1700 dolar maaş ödediği, örgüt mensuplarının eşlerine de 700 dolar ek ücret verdiği belirtildi. Açıklamalarda IŞİD’in erkek çocuk başına ailelere 4 dolar verdiği de gelen bilgiler arasında. Uzmanlar tarafından ödenen ücretlerin çok yüksek olması nedeniyle örgütün bölgede üye bulmakta zorlanmadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler