IŞİD’den scud’lu gövde gösterisi!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, örgütün hilafet ilan etmesi sonrası Suriye’nin Rakka kentinde, üzerinde scud füzeleri ve ağır silahların olduğu araçlarla konvoy oluşturarak hilafeti kutladı.Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, I

IŞİD’den scud’lu gövde gösterisi!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, örgütün hilafet ilan etmesi sonrası Suriye’nin Rakka kentinde, üzerinde scud füzeleri ve ağır silahların olduğu araçlarla konvoy oluşturarak hilafeti kutladı.

Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, IŞİD militanlarının kent sokaklarında Scud füzesi yüklü araçlarla gezdiği ve IŞİD bayrakları sallayarak sloganlar attığı görüldü. Kornalar çalarak uzun araç kuyrukları oluşturan IŞİD militanlarının yayınlanan görüntülerinde Scud füzeleri, uçaksavarlar ve ağır silahlar dikkat çekti.

Irak ve Suriye’yi kapsayan bir bölgede etkinliğini sürdüren IŞİD geçtiğimiz gün Irak’ın Diyala kentinden Suriye’nin Halep kentine kadar olan noktada hilafet ilan ettiklerini belirtmişti. Açıklama IŞİD’in liderlerinden Ebubekir Bağdadi tarafından yapılmıştı. IŞİD sözcülerinden Ebu Muhammed el-Adnani ise Irak ve Levant sözcüklerinin resmi evraklardan kaldırıldığını ve devletin bundan böyle İslam Devleti adıyla anılacağını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya