IŞİD Türkiye sınırına saldırdı: En az 30 ölü

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD VE YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD militanları Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek için saldırı başlattı. SINIR KAPISININ DOĞUSUNDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR ABD güçleri önderliğindeki müttefik güçleri sab

IŞİD Türkiye sınırına saldırdı: En az 30 ölü
Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD VE YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD militanları Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek için saldırı başlattı.
 
SINIR KAPISININ DOĞUSUNDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR
 
ABD güçleri önderliğindeki müttefik güçleri sabahın erken saatlerinde Kobani'de bulunan IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı. IŞİD güçleri ise top ve havan mermileri ile YPG güçlerine yönelik saldırılarını arttırdı. YPG güçleri ise havan mermileri ile saldırılara karşılık verdi. Mürşitpınar Sınır kapısının doğusunda yoğunlaşan çatışmalar ise yaklaşık 2 saat sürdü.
 
ARAÇLARA GÖZ DİKTİLER
 
Öte yandan IŞİD çetelerinin sınırdaki Suriyelilerin araçlarına göz diktiği öğrenildi. Gece karanlığından yararlanarak Mürşitpınar Sınır hattının Suriye sınırında tutulan araçları çalmak isteyen silahlı militanların, araçların bulunduğu bölgeye çok yaklaştığı ve araçlarının yanında nöbet bekleyen Kobanilileri görmeleri üzerine ise bölgeye ateş açtığı ileri sürüldü. Olayda yaralanan olmadığı belirtildi.
 
PEŞMERGE KOMUTANI KONUŞTU
 
Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Xazyavayi, sabah 05:00 ten beri Kobani'nin güneydoğu, kuzeydoğu ve batı cephelerinde YPG, Peşmerge Güçleri ve ÖSO ile IŞİD mensupları arasında çatışmalar meydana geldiğini söyledi.
 
Peşmerge komutanı, çatışmalarda ağır silahların kullanıldığını ifade etti.
 
IŞİD'in hiçbir ilerleme kaydedemediğini savunan Xazyavayi, "Örgüt geri çekiliyor ve her gün biraz daha zayıflıyor" iddiasında bulundu.
 
Tuğgeneral Tevfik Xazyavayi, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da sabah saatlerinde 4 kez IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlediğini dile getirdi.
 
3-4 BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA MÜRŞİTPINAR SINIR KAPISI'NA SALDIRDILAR
 
Rûdaw muhabiri, IŞİD mensuplarının 3-4 bomba yüklü araçla Mürşitpınar Sınır Kapısı'na saldırdığını aktardı. Saldırıda yaralanan 20 kişi, Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler