IŞİD silahların bir kısmını Kobani'ye taşıdı

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, "IŞİD, Musul'da Irak ordusundan ele geçirdiği silahların bir kısmını Kobani'ye taşıdı. Ve şu an o silahları bize karşı kullanıyor" dedi. Müslim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Ko

IŞİD silahların bir kısmını Kobani'ye taşıdı
Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, "IŞİD, Musul'da Irak ordusundan ele geçirdiği silahların bir kısmını Kobani'ye taşıdı. Ve şu an o silahları bize karşı kullanıyor" dedi.
 
Müslim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Kobani kentinin batısında IŞİD militanlarıyla PYD'nin silahlı kanadı YPG (Halk Savunma Birlikleri) arasındaki şiddetli çatışmaların sürdüğünü aktardı.
 
IŞİD'in, Irak'tan getirdiği ağır silahlar nedeniyle örgütü durdurmakta zorlandıklarını anlatan Müslim, "IŞİD, Musul'da Irak ordusundan ele geçirdiği silahların bir kısmını Kobani'ye taşıdı. Ve şu an o silahları bize karşı kullanıyor. Bunlar zırhlı tank, havan topu ve diğer ağır silahlardır. Özellikle zırhlı tankları durdurmakta sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü normal kurşun bu tankları etkilemiyor. Kara borsada anti tank patlayıcıları ve diğer ağır silahlar arıyoruz" dedi.
 
Müslim, IŞİD'le mücadelelerinde başarılı olmak için uluslararası her türlü yardıma açık olduklarını belirterek, "Bu örgüte karşı koordineli olmak veya yeni bir cephe açmak için bütün ülkelerle çalışmaya hazırız" diye konuştu.
 
IŞİD örgütünün artık sadece Suriye'deki Kürtler için değil bütün Ortadoğu halkları için tehlike oluşturduğuna işaret eden Müslim, "IŞİD'in terör örgütün olduğunu çok söyledik ama kimse dinlemiyordu. Şimdi yeni yeni farkettiler" ifadesini kullandı.
 
- ""Referandum olursa saygı gösteririz"
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, "Halkımız referandumla bağımsızlığa karar verecek" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Salih Müslim, "Referandum olursa saygı gösteririz. Halkın verdiği karar önemlidir. Ancak bağımsızlığı ilan etmek isteyenlerin, hesap etmesi gereken çok şey var" şeklinde konuştu. Müslim, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler için referandumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
 
- "YPG, bizden peşmerge istemedi"
 
Bu arada Kürt nüfusun yoğun olduğu Suriye'nin kuzey bölgesinde, IŞİD'e karşı savaşan YPG'nin, destek için IKBY hükümetinden peşmerge istediği iddia edildi. Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu iddiayı yalanladı. Yaver, "IŞİD'le savaşan YPG'nin, destek için peşmerge istediğine ilişkin bize resmi bir talep gelmedi. Fakat Musul düşmeden önce Iraklı ve Suriyeli Kürtlerin, IŞİD'e karşı birlikte savaşması çağrısı yapıyorlardı" dedi.
 
YPG'nin, ağır silahlara sahip IŞİD saldırıları karşısında savunmada zorlandığını belirten Yaver, şunları söyledi:
 
"IŞİD'in elinde roket, uzun menzilli füzeler, tanklar ve diğer silahlar var. Irak ordusundan geriye kalan bütün ağır silahlar da IŞİD'e kaldı. Şimdi IŞİD, Kobani'de bu silahlarla YPG'ye saldırıyor. Son duruma baktığımızda YPG güçlerinin yenildiğini görüyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya