IŞİD intihar saldırısı düzenledi: 30 ölü

IŞİD militanları Anbar ve Selahaddin bölgesinde, askeri muharebe karakoluna düzenledikleri saldırılarda en az 30 Irak askerini öldürdükleri bildirildi.Iraklı yetkililerin açıkladığına göre 3 intihar bombacısı al-Mazra’daki askeri muharebe karakolunu hedef

IŞİD intihar saldırısı düzenledi: 30 ölü

IŞİD militanları Anbar ve Selahaddin bölgesinde, askeri muharebe karakoluna düzenledikleri saldırılarda en az 30 Irak askerini öldürdükleri bildirildi.

Iraklı yetkililerin açıkladığına göre 3 intihar bombacısı al-Mazra’daki askeri muharebe karakolunu hedef aldı. Irak ordusu kısa bir süre önce Anbar’a askeri operasyon başlatmıştı.

Iraklı askerler ve güvenlik güçleri aynı zamanda bölgede Şii milisler Haşdu'ş Şa'bi ile birlikte IŞİD’e karşı savaşıyor.

ANBAR ÜNİVERSİTESİNİ GERİ ALDILAR

Iraklı askerler Hizbullah’ın Irak kolu olan Haşdu'ş Şa'bi ile birlikte Ramadi’nin Kuzey batısında bulunan Anbar Üniversitesi’nin kontrolünü IŞİD’den geri aldı. 200’den fazla IŞİD militanı Haşdu'ş Şa'bi tarafından Anbar’da esir tutuluyor.

IŞİD Anbar’ın neredeyse tamamını kontrolü altında tutuyor, Kerkük ve Selahaddin illeri ise Irak ordusu Peşmerge ve Şii milislerin elinde bulunuyor. IŞİD Musul’un da büyük bir bölümünü elinde tutarken, Tikrit ise Irak ordusunun kontrolünde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler