IŞİD Halep'e doğru ilerliyor!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye’nin Halep kentine bağlı birçok köy ve kasabayı ele geçirdiği ve örgütün kente doğru ilerleyişini sürdürdüğü ifade edildi.İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütünden yapılan açıklamada, Halep’

IŞİD Halep'e doğru ilerliyor!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye’nin Halep kentine bağlı birçok köy ve kasabayı ele geçirdiği ve örgütün kente doğru ilerleyişini sürdürdüğü ifade edildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütünden yapılan açıklamada, Halep’e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmen kasabaları Bareh ve Aktarin’in IŞİD’in eline geçtiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Halep’te IŞİD’le bölge güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yetkililer gece boyunca süren çatışmalarda 2 kasabanın kaybedildiğini ve kaybedilen 2 kasabanın da Halep’e ulaşılması noktasında stratejik öneme sahip olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya