IŞİD bunu da yaptı! Kadınları...

Suriye ve Irak’ta terör estiren Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) militanlarına eş bulabilmek için Suriye’nin kuzeyinde bekar ve dul kadınlara yönelik ofis açtığı iddia edildi.Reuters’ın haberine göre, Halep’in ElBab kasabasında açılan ofiste kadınların i

IŞİD bunu da yaptı! Kadınları...

Suriye ve Irak’ta terör estiren Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) militanlarına eş bulabilmek için Suriye’nin kuzeyinde bekar ve dul kadınlara yönelik ofis açtığı iddia edildi.

Reuters’ın haberine göre, Halep’in ElBab kasabasında açılan ofiste kadınların isimleri ve adresleri kaydediliyor, böylece militanlar kadınların ailelerine giderek evlilik talebinde bulunuyor.

Bundan önce de gündeme benzer iddialar gelmiş, IŞİD’in militanlarına ‘evlenecek kadın’ arayışında olduğu ya da kadınları zorladığı haberleri yayılmıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman ise terör örgütünün evlilik için ilk kez resmi bir ofis açtığını söyledi.

Irak ve Suriye’de kontrol ettiği yerlerde hilafet ilan eden radikal islamcı IŞİD, Irak’ta etkin olduğu yerlerde kadın haklarını engelleyici birçok uygulama getirmiş durumda. IŞİD’in geçen hafta Musul’da kadın ve kız çocuklarına sünnet fetvası verdiği ortaya çıkmış, Irak’taki Birleşmiş Milletler yetkilisi Jacqueline Badcock fetvanın kent ve çevresindeki 4 milyon kadını etkileyeceğini söylemişti.

Örgütün bir diğer uygulamasıysa, mağazalardaki mankenlerin yüzlerinin İslam’a aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmasıydı. IŞİD militanlarıyla evlenmek için kadınların ofise başvurup başvurmadığı ise henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler