IŞİD bombalı araçla Kobani'ye saldırdı, yaralılar Türkiye'ye getirildi

Suruç Kaymakamı Çiftçi Abdullah Çiftçi, Kobani’de yaşanan saldırı ve ardından başlayan çatışmalar nedeniyle tedirgin olan 200 kadar Suriyelinin sınıra geldiğini söyledi. Sınırda şu an için sadece yaralıların geçişine izin verdiklerini belirten Kaymakam Çi

IŞİD bombalı araçla Kobani'ye saldırdı, yaralılar Türkiye'ye getirildi
Suruç Kaymakamı Çiftçi Abdullah Çiftçi, Kobani’de yaşanan saldırı ve ardından başlayan çatışmalar nedeniyle tedirgin olan 200 kadar Suriyelinin sınıra geldiğini söyledi.
 
Sınırda şu an için sadece yaralıların geçişine izin verdiklerini belirten Kaymakam Çiftçi şöyle konuştu:
 
"Bugün sabah saat 05.20 itibarıyla Mürşitpınar Sınır Kapısına yakın bir bölgede bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. IŞİD tarafından gerçekleştirilen bu saldırı Suriye’nin Cerablus kasabasından geldikleri bizim güvenlik kameralarımızda tespit edilmiştir. Saldırının ardından çok yoğun bir şekilde sınır hattına yaralı getirildi. Şu ana kadar 54 yaralı Suruç ilçemize ambulanslarla getirildi. Bunlardan 1 çocuk sınırdan alındığı sırada yaşamını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Patlamanın gerçekleştiği araç Kobani içerisinden gelen beyaz bir araç olduğu güvenlik kamerası görüntülerinde mevcuttur. Şu an Kobani’nin üç ayrı bölgesinde çatışmalar devam etmektedir. Saldırı öncesinde IŞİD kent merkezine keskin nişancılar yerleştirdiğinin duyumunu alıyoruz. Şu ana kadar sınır hattımıza yaklaşık 200 civarında Kobanili Türkiye’ye geçmek için sınır hattına geldi. Ancak bu çatışmaların uzun süreli olacağını tahmin ederek bunların geçişlerine izin vermiyoruz. Sadece yaralılar alınarak tedavi ediliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler