Irkçı parti meclisi karıştırdı

 Kassidiaris, Yunanistan parlamentosunda neofaşist Altın Şafak partisinin, Güneydoğu Ege'de Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin (MEB) belirlenmesine ilişkin sorusu üzerine yapılan tartışmalarda, "Eski başbakan ve PASOK lideri Yorgo Papandreu'nun sade

Irkçı parti meclisi karıştırdı

 

Kassidiaris, Yunanistan parlamentosunda neofaşist Altın Şafak partisinin, Güneydoğu Ege'de Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin (MEB) belirlenmesine ilişkin sorusu üzerine yapılan tartışmalarda, "Eski başbakan ve PASOK lideri Yorgo Papandreu'nun sadece yüzde 25'inin Yunan olduğunu, ayrıca yeni PASOK lideri Evangelos Venizelos'un yolsuzluklarının toplum genelinde istifra dalgaları yarattığını" iddia etti.
 
Kassidiaris, enerji kaynaklarının kamulaştırılması ve MEB'in belirlenmesini talep ettiği konuşmasında ortak savunma doktrininin uygulanması ile Kıbrıs'ın Yunanistan'la birleştirilmesini de istedi.
 
Dün Savunma Bakanlığı'nın tersane işçileri tarafından işgal edilmesine değinen Kassidiaris, hükümete, gücünden korktuğu için orduyu rezil ettiği suçlamasında bulundu. 
 
Kassidiaris, Genelkurmay Başkanını da stratejik planlar oluşturmak yerine bütün gün twitter hesabından mesajlar yazmakla suçladı.
 
Diğer Altın Şafak milletvekili İlias Panayotaros da "Yunanistan dış politikası 1990'dan itibaren hain ve caydırıcı olarak nitelendirilirken, görünen odur ki; yakın zamanda Altın Şafak iktidara geldiğinde MEB'i belirleyecek" dedi. Panayotaros, eski başbakanlardan Kostas Simitis'in, "iyi bir hain" olduğunu söyledi.
 
Milletvekillerinin bu sözleri, PASOK parlamento temsilcisi Yannis Manyatis'in sert tepkisine neden oldu.Manyatis, açıklamaları, "Faşist sözler çöplüğü" olarak değerlendirdi ve "Demokrasi sizi yenecek" ifadesini kullandı.Bunun üzerine ayağa kalkan Altın Şafak milletvekilleri "Hırsızlar", "Serseriler" diye sloganlar attıktan sonra genel kurul salonunu terk etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya