İran'dan Türkiye'yi çıldırtacak iddia

 İran televizyonu Press TV, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, "F4'ün düşürülmesi, Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" görüşünü ileri sürerken, Türk uçağının düşürülmesinin, Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir

İran'dan Türkiye'yi çıldırtacak iddia

 

İran televizyonu Press TV, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin, "F4'ün düşürülmesi, Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" görüşünü ileri sürerken, Türk uçağının düşürülmesinin, Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir sonucu olduğunu iddia etti. 

İran medyası, Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi hakkında birçok yoruma yer verdi. Press TV, "F4'ün düşürülmesi, Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" görüşünü ileri sürerken, Türk uçağının düşürülmesi Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir sonucu olduğunu savundu. 

İran Devlet Televizyonu Press TV, "F4'ün düşürülmesi Suriye savaşı için Türk-ABD komplosudur" iddiasında bulunduğu haberinde, "Bu bir Amerikan geleneği. Büyük yalanlar, savaşları başlatır" savlarına yer vererek, iki Türk uçağının 22 Haziran'da provokatif bir şekilde Suriye hava sahasına alçaktan ve hızlı olarak girdiğini ileri sürdü. 

Press TV, "Uçaklar muhtemelen Suriye'nin savunma sistemlerini test ediyordu ya da başka tepkileri ölçüyorlardı. Bu düşmanca bir niyeti gösterdi. Bir karşılık istiyordu ve aldı" yorumunu yaptı. 

Bir başka yorumda ise Press TV, Türk uçağının düşürülmesinin Suriye'nin eyleminin değil NATO'nun saldırganlığının bir sonucu olduğunu ileri sürerek, "Başbakan Erdoğan'ın tepkisi, özellikle NATO'nun küçümseyen çifte standartlarını ve ahlaki iflasını aydınlatıyor" iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler