İran'dan Türkiye'ye suçlama!

 İran'da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Suriye'ye sorun yaratması için Katar yönetiminden milyarlarca dolar para aldığını iddia etti.İran'ın Fars ajansına demeç veren Safevi, Suriye'ye karşı

İran'dan Türkiye'ye suçlama!

 

İran'da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Suriye'ye sorun yaratması için Katar yönetiminden milyarlarca dolar para aldığını iddia etti.

İran'ın Fars ajansına demeç veren Safevi, Suriye'ye karşı Türkiye ve bazı, Arap ülkelerinin tutumunu ağır bir şekilde eleştirerek, ABD'nin kendi çıkarları için bu ülkelere rol tayin ettiğini ileri sürdü.

Safevi, "ABD, bölgedeki gelişmelerin İran'a karşı, kendi çıkarları doğrultusunda olması için Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar için rol vermiş. Bazı raporlara göre, Katar yönetimi Ankara'ya Suriye'ye sorun çıkarması için milyarlarca dolar yardım etmiş" diye konuştu.

İranlı yetkili, Türkiye ve Arap ülkelerinin Suriye'ye karşı yürüttüğü politikanın onlar için gelecekte sorun oluşturacağını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya