İran'dan IŞİD'e gözdağı

İran Ordusu, Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütünün İran sınırına yakınlaşması üzerine Irak sınırına topçu birliği konuşlandırdığını bildirdi.İran Ordusu 33’üncü Topçu Birliği Komutanı Muhsin Azer Afruz, başkent Tahran’da bulunan birliğin, IŞİD tehdidi ü

İran'dan IŞİD'e gözdağı

İran Ordusu, Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütünün İran sınırına yakınlaşması üzerine Irak sınırına topçu birliği konuşlandırdığını bildirdi.

İran Ordusu 33’üncü Topçu Birliği Komutanı Muhsin Azer Afruz, başkent Tahran’da bulunan birliğin, IŞİD tehdidi üzerine Irak sınırına sevk edildiğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan İranlı komutan, birliğin IŞİD’i İran sınırına 40 kilometreden yakın bir mesafeye gelmesi durumunda hedef alacağını ifade etti.

IŞİD’in İran sınıra 48 kilometreye kadar yaklaştığını hatırlatan Azer Afruz, “Örgüt, İran’a daha fazla yakınlaşmadı. Kırmızı çizgi olarak belirlediğimiz 40 kilometre içine gelseydi hedef alınacaktı ” diye konuştu.

Azer Afruz, “İran’ın Suriye’ye irtibat yolu konumunda olan Musul’un IŞİD tarafından ele geçirilmesi örgütün İran’da gözünün olduğunu gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, daha önce yaptığı açıklamada, İran sınırından Irak topraklarının içine kadar 40 kilometrelik bir kırmızı çizgi belirlediklerini IŞİD’in bu çizgiyi geçmesi durumunda hedef alınacağı uyarısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler