İran'dan ABD'ye Suriye Uyarısı!

Tahran, Suriye'ye bir müdahelenin ciddi sonuçları olacağını belirtti.İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Massoud Jazayeri, ABD'nin Suriye konusunda kırmızı çizgiyi geçmemesi gerektiğini ifade etti. Jazayeri, "ABD başta olmak üzere askeri müdahaleyi düşünen

İran'dan ABD'ye Suriye Uyarısı!

Tahran, Suriye'ye bir müdahelenin ciddi sonuçları olacağını belirtti.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Massoud Jazayeri, ABD'nin Suriye konusunda kırmızı çizgiyi geçmemesi gerektiğini ifade etti. Jazayeri, "ABD başta olmak üzere askeri müdahaleyi düşünen ülkeleri de uyarıyorum. Herhangi bir askeri müdahale sadece Suriye'yi değil Ortadoğu'yu ateşe sürükler" dedi.

"ESAD, İŞBİRLİĞİ YAPACAK"

Suriye'de Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddia edilen alana Birleşmiş Milletler (BM) heyetine izin verip vermeyeceği tartışılırken İran'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

İran, Suriye'nin söz konusu heyete izin vereceğini ve BM uzmanları ile tam işbirliği yapacağını açıkladı.

NETANYAHU: "GEREKİRSE ELLER TETİĞE DE GİDER"

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini ve eğer gerekirse parmağın "tetikte" olacağını söyledi.

Suriye'deki durumun devam edemeyeceğini belirten Netanyahu, dünyadaki en tehlikeli rejimlerin en tehlikeli silahlara sahip olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bugünkü açıklamasında, "Suriye'deki korkunç trajedi ve suç sona ermelidir" diyen Netanyahu, ülkede olan biteni yakından izlediklerini söyleyerek, "Gerekirse ellerin tetiğe gideceğini" vurguladı.

"Kalbimiz acımasızca katledilen kadın, çocuk, Bebek ve vatandaşlarla" mesajı veren İsrailli lider, bu durumun kendilerini 3 sonuca ittiğini açıkladı:

Netanyahu, "İlk olarak, bu durum devam edemez. İki; dünyadaki en tehlikeli rejimler en tehlikeli silahlara sahip olamaz. Ve son olarak; 'Biz kendimizi düşünmezsek, bizi kim düşünsün?' diye bir sözümüz var. Bu durum sona ermeli. Gerekirse, parmağımız tetikte de olacaktır" diye konuştu.

Netanyahu sözlerini, "İsrail, zarar vermak isteyenlerin karşısında kendini nasıl koruyacağını bilir ve bilmeye de devam edecek" şeklinde bitirdi.

ABD: "TÜM OLASILIKLAR İÇİN HAZIRIZ"

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Suriye'deki krizin derinleşmesiyle ilgili olarak, ABD'nin "tüm olasılıklar için hazırlandığını" söyledi.

"ABD'nin Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını güçlendirdiğine" ilişkin iddialar üzerine, Malezya'ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Hagel, bakanlığının ABD Başkanı Barack Obama'nın talebi üzerine "olası faaliyetleri" değerlendirdiğini açıkladı.

Hagel, Başkan Barack Obama'nın ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan "Suriye için askeri seçenekler" hazırlanmalarını istediğini, bu seçeneklerin, "birliklerin ve varlıkların konumlandırılmasını da gerektirdiğini" belirtti. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının bildirilmesi konusunda, ABD'nin uluslararası toplumla birlikte Suriye'de "tam olarak ne olduğunu" belirlemeye çalıştığını ifade eden Hagel, "Hala bunu değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Hagel, Suriye'de "yeni bir saldırı" olasılığı dikkate alınarak, bu konudaki belirlemelerin süratle yapılması gerektiğine de işaret etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya