İran'dan ABD'ye açık tehdit

 İran Genelkurmay Başkanı Ateullah Salihi, ABD'ye uyarıda bulunarak savaş gemisini Basra Körfezi'ne göndermemesini istedi.Salihi, "İran, uyarısını yinelemeyecek. Düşman savaş gemisi, tatbikatımız sırasında Umman Denizi'ne hareket etti. Amerikan uçak gemis

İran'dan ABD'ye açık tehdit

 

İran Genelkurmay Başkanı Ateullah Salihi, ABD'ye uyarıda bulunarak savaş gemisini Basra Körfezi'ne göndermemesini istedi.

Salihi, "İran, uyarısını yinelemeyecek. Düşman savaş gemisi, tatbikatımız sırasında Umman Denizi'ne hareket etti. Amerikan uçak gemisinin Basra Körfezi'ne dönmemesini tavsiye ediyor ve uyarıyorum" dedi.

KARŞILIKLI GÖZDAĞI

İran'ın 24 Aralık'ta Hürmüz Boğazı'nda başlattığı askeri tatbikat 10 gün sürmüştü. İran tatbikat çerçevesinde üç uzun menzilli füzenin yanı sıra, bir de radara yakalanmayan füze denemesi yapmıştı. ABD ise, İran'ın gövde gösterisine karşılık vermek için bölgedeki iki savaş gemisini Hürmüz Boğazı'ndan geçirerek Umman Denizi'ne göndermişti.

JUPPE İRAN'A 'AĞIR YAPTIRIM' İSTEDİ

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe de, İran'ın nükleer programına karşı yaptırım için AB üyesi ülkelerin bu ay sonuna kadar bir karar almasını talep etti. Juppe, AB'nin yaptırım kararlarında ABD'yi örnek almasını da istedi.

Juppe, "Fransa İran'a karşı yaptırımların ağırlaştırılmasını istiyor ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bu konuda iki önerisi vardı. Birincisi İran merkez bankasının mal varlığının dondurulması ve ikincisi de İran'a karşı petrol ambargosu uygulanması" dedi.

AVRUPA KARARLILIĞINI GÖSTERMELİ

Fransa Dışişleri Bakanı Juppe, Avrupa'nın da İran konusunda kararlı olduğunu göstermek için 30 Ocak'ta sert önlemler alması gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler