İran'da toprağa verilen savaşçı sayısı 400'e ulaştı

Suriye'de yönetim saflarında ülkedeki çeşitli silahlı gruplara karşı savaşta ölen ve İran'da toprağa verilen savaşçı sayısının 400'e ulaştığı belirtildi. İran'da Cuma günü Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden 9 kişi için cenaze töreni yapıldı. Meşhe

İran'da toprağa verilen savaşçı sayısı 400'e ulaştı
Suriye'de yönetim saflarında ülkedeki çeşitli silahlı gruplara karşı savaşta ölen ve İran'da toprağa verilen savaşçı sayısının 400'e ulaştığı belirtildi.
 
İran'da Cuma günü Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden 9 kişi için cenaze töreni yapıldı.
 
Meşhet şehrinde 5 Afgan vatandaşı, Kum kentinde ise Pakistan uyruklu 3 kişi düzenlenen törenlerle defnedildi.
 
Tebriz şehrinde de Suriye'nin Lazkiye bölgesinde vurulan İran Devrim Muhafızları ordusuna mensup bir asker toprağa verildi.
 
İran'ın resmi haber ajansı İRNA, bu sayılarla birlikte Suriye'deki çatışmalarda ölen ve İran'da toprağa verilen kişi sayısının 400'ü bulduğunu bildirdi. Bu kişilerin kaçının İran kaçının diğer ülke vatandaşı olduğu konusunda bilgi verilmedi.
 
Suriye'de İran vatandaşları yanı sıra çoğunluğu Afgan ve Pakistan uyruklu kişilerden oluşan İran destekli "Fatimiyun" tugayı diye adlandırılan grup da rejim karşıtı muhaliflerle savaşıyor.
 
İran Genelkurmay Başkanlığı Haber Ajansı Defapress, Fatimiyun tugayındaki asker sayısının artmasıyla Mayıs ayında tümene dönüştüğünü bildirmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya