İran'a Karşı Türkiye Güçlenmeli

 İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın düşüşünün "ay değil hafta meselesi" olduğunu, bunun Hizbullah ile Hamas'a verilen desteği zayıflatacağını belirterek "İran'ın hakimiyet kurma iddialarına doğal rakip olan Türkiye'yi gü

İran'a Karşı Türkiye Güçlenmeli

 

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın düşüşünün "ay değil hafta meselesi" olduğunu, bunun Hizbullah ile Hamas'a verilen desteği zayıflatacağını belirterek "İran'ın hakimiyet kurma iddialarına doğal rakip olan Türkiye'yi güçlendirecek. Bu İsrail için olumlu bir şey" dedi.

Ehud Barak, ABD ziyareti öncesi Washington Post gazetesiyle yaptığı mülakatta Esad'ın çöküşünün kaçınılmaz olduğunu savunurken "Haftalar alabilir, ancak ay veya yıl meselesi değil" şeklinde konuştu. Esad'ın düşüşünün, "İsrail'in düşmanları arasındaki ittifakı" zedeleyeceği tahmininde bulunan Barak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Esad ailesi düştüğünde bu, İran'ın liderliğindeki radikal eksene büyük bir darbe oluşturacak. İran'ı zayıflatacak, Hizbullah'ı zayıflatacak ve Hamas'a verilen desteği zayıflatacak ve İranlıları Arap dünyasında gerçek bir kalesinden yoksun bırakacak. İran'ın hakimiyet kurma iddialarına doğal rakip olan Türkiye'yi güçlendirecek. Bu İsrail için olumlu bir şey."

Buna karşın İsrail hükümetinin, Esad'ın devrilmesinin de riskler içerdiği düşüncesini yansıtan Barack "Böyle bir gelişmeyi takip edecek belirsizlikler de var. Sınırda bir şey olabilir mi? Teyakkuz halindeyiz" sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler