İran yine tehdit etti

 Devlet televizyonuna açıklama yapan Seyyari, dünya petrol ticaretinin yüzde 40'ının geçtiği Hürmüz Boğazı'nı kapatmanın "İran için bir bardak su içmekten daha kolay olduğunu" söyledi.Seyyari, Umman Denizi'ni kontrol altında bulundurdukları için şimdilik

İran yine tehdit etti

 

Devlet televizyonuna açıklama yapan Seyyari, dünya petrol ticaretinin yüzde 40'ının geçtiği Hürmüz Boğazı'nı kapatmanın "İran için bir bardak su içmekten daha kolay olduğunu" söyledi.

Seyyari, Umman Denizi'ni kontrol altında bulundurdukları için şimdilik boğazı kapatmaya gerek görmediklerini kaydetti.

Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının üç hafta önce dünyanın 5. en büyük ham petrol ihracatçısı olan İran'a yaptırımları artırma kararı almasının ardından İran ile Batı arasında gerilim tekrar tırmanışa geçmişti.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, dün yaptığı açıklamada, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin İran petrolüne yaptırım uygulaması halinde Hürmüz Boğazı'ndan petrol transferine izin vermeyeceklerini belirtmişti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya