İran savaş gemileri Suriye'de

 Batılı ülkeler ile Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Suriye ve İran üzerindeki baskıları artarken, İran gemileri Doğu Akdeniz'de bayrak gösteriyor.Önceki gün Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e çıkan İran savaş gemileri, Şam'ın 220 kilometre

İran savaş gemileri Suriye'de

 

Batılı ülkeler ile Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Suriye ve İran üzerindeki baskıları artarken, İran gemileri Doğu Akdeniz'de bayrak gösteriyor.

Önceki gün Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e çıkan İran savaş gemileri, Şam'ın 220 kilometre kuzeybatısındaki Tartus limanına demirledi.

Gemilerdeki personelin iki ülke arasında geçtiğimiz yıl varılan anlaşma çerçevesinde Suriye Deniz Kuvvetleri'nin eğitiminde görev alacakları belirtildi.

İRAN'IN DENİZ GÜCÜNÜN GÖSTERGESİ

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, donanmaya ait unsurların uluslararası kara sulara açılmasını, ''İran'ın deniz gücününün bir göstergesi olarak'' değerlendirmişti.

İran savaş gemileri, 30 yılı aşkın bir aradan sonra en son Şubat 2011'de Süveyş Kanalını geçerek Akdeniz'e açılmışlardı.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Suriye genelinde çatışmalar da sürüyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordusuna bağlı birlikler ve güvenlik güçlerinin ülkenin birçok kentinde düzenlediği operasyonlarda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.Ölenlerin 2'sinin Hama, 2'sinin Lazkiye ve birinin Haseke kentlerinden olduğu ifade ediliyor.

Suriyeli muhalif aktivistler, operasyonların şiddetli bir şekilde devam ettiği Humus kentinin Suriye ordusu tarafından kuşatıldığını, Hama kentinin de dışdünya ile irtibatının kesildiği de kaydetti.

SUUDİ ARABİSTAN UÇUŞLARI DURDURDU

Şam yönetimine karşı baskı yapılmasında öncülük eden Suudi Arabistan'dan yeni bir adım daha geldi. Suudi Arabistan Havayolları şirketi Suriye'ye uçuşlarını durdurdu. Suriye'nin Champress adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan Havayolları şirketi, Suriye'ye uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Bu kararın, şirketi, haftalık 6 milyon Suudi Arabistan Riyali zarara uğratacağı belirtiliyor. Daha önce de Katar Havayolları şirketi, Suriye'ye yönelik uçuşlarını durdurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler