İran Karayılan'ı iki gün elinde tuttu!

Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava harekatından 2 gün önce de Karayılan ve yanındakiler İran güvenlik güçleri tarafından yakalandı.Ardından İran'ın Urumiye kentine götürüldü. Böylece İran'ın kontrolü altındaki topraklarda tutulan yönetici kadro, Kandil'e h

İran Karayılan'ı iki gün elinde tuttu!

Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava harekatından 2 gün önce de Karayılan ve yanındakiler İran güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Ardından İran'ın Urumiye kentine götürüldü. Böylece İran'ın kontrolü altındaki topraklarda tutulan yönetici kadro, Kandil'e hava harekatı düzenleyen Türk savaş uçaklarının bombalarından kurtuldu.

Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiaları gerçek miydi? Kamuoyunda büyük heyecana yol açan haberin ayrıntılarını Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi köşesinde yazdı. Selvi iddiayı araştırdı ve ulaştığı bilgiler Yeni Şafak'ın manşetine taşındı.

KOORDİNATLARI MİT BİLDİRDİ
Edinilen bilgiye göre, PJAK'a karşı Kandil'de operasyon düzenleyen İran, Türkiye'ye ortak askeri harekat önerdi. Türkiye ise istihbarat paylaşımını tercih etti. MİT, Karayılan'ın yerinin koordinatlarını Tahran'a bildirdi. İran da verilen koordinatlarda Karayılan ve bir grup PKK yöneticisinin toplantı halinde olduğunu belirledi.

BOMBALARDAN KURTULDULAR
Türkiye'nin Kandil'e yönelik hava harekatından 2 gün I önce de Karayılan ve yanındakiler İran güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Ardından İran'ın Urumiye kentine götürüldü. Böylece İran'ın kontrolü altındaki topraklarda tutulan yönetici kadro, Kandil'e hava harekatı düzenleyen Türk savaş uçaklarının bombalarından kurtuldu.

SURİYE ÜZERİNDEN PAZARLIK
İran, bu gelişmeler yaşanırken Ankara'ya bilgi vermedi. Türkiye kendi kanallarından bilgiye ulaştı, ancak, Karayılan iade edilmedi. Bu süreçte Tahran yönetiminin "Suriye" kartını da kullanarak terör örgütüyle pazarlık yaptığı ileri sürüldü. Bu pazarlıkların sonuçlanmasının ardından da Karayılan ve bir grup PKK'lı serbest bırakıldı.

KARA HAREKATI FARKLI OLACAK
Yazar ayrıca Kandil'e yönelik o operasyonun bilinmeyenlerini de okurlarıyla paylaştı. PKK'da ancak belli seviyedeki komutanların bileceği, yeni inşa edilmiş korunaklı mevzilerin imha edildiğini yazan, Selvi, yazısına şöyle devam ediyor:

"Örgütün şok yaşamasına neden olan, bu yerlerin,"TC" tarafından nasıl bilindiği? Ayrıca Kandil'in farklı bir bölgesinde yer altında ve yeni imkanlar kullanılarak inşa edilen bu yerlerin imhası için farklı bomba türleri kullanılmış. §Hava operasyonlarında örgütün lojistik merkezleri hedef alınmış. Büyük ölçüde başarılı da olunmuş.

Örgütün haberleşme sistemi bir süreliğine felç edilmiş. Kandil'deki ölü sayısının 600'ü aştığı söyleniyor. Ama bu kamuoyuna fazla açıklanmıyor. Bu kez farklı bir strateji izleniyor. İstihbarat alındıktan sonra, koordinatlar tespit ediliyor ve hareketlilik olan bölge imha ediliyor.

Peki bir kara harekatı gündemde mi? Her şey gündemde. Ama yapılırsa da bu kez farklı bir operasyon olacağı kesin. Önce istihbarat, sonra operasyon. "Türkün demir kartalları PKK'yı vuruyor, kökünü kazıyacak" gibi bir yaklaşım içinde değilim. Tüm bunları ulaşabildiğim bilgiler olarak paylaştım"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya