İran İsrailli casusu idam edecek

İran, 2010 yılında üst düzey nükleer fizikçi Mesud Ali Muhammadi'nin suikastında rol oynadığı gerekçesiyle, İsrail'e hizmet ettiğini öne sürdüğü kişiyi idam cezasına çarptırdı.IRNA haber ajansının haberine göre, İran başsavcısı Golam Mohseni Ecece, "Terör

İran İsrailli casusu idam edecek

İran, 2010 yılında üst düzey nükleer fizikçi Mesud Ali Muhammadi'nin suikastında rol oynadığı gerekçesiyle, İsrail'e hizmet ettiğini öne sürdüğü kişiyi idam cezasına çarptırdı.

IRNA haber ajansının haberine göre, İran başsavcısı Golam Mohseni Ecece, "Terörist Macid Cemali Faşi'nin idam edilmesine karar verilmiştir" ifadesini kullandı.

Aynı zamanda İran yargı sisteminin sözcüsü konumundaki Ecece, idam kararının bugün, yani Faşi'nin davasının görülmeye başlanmasından bu yana bir hafta bile verilmeden alındığını belirtti.

TEMYİZ İÇİN 20 GÜN SÜRE

Faşi'nin savunma avukatlarının temyize gitmeleri için 20 gün süresi bulunuyor. Faşi, Ocak 2010'da Tahran Üniversitesi'nde fizik profesörü olarak görev yapan Ali Muhammedi'yi öldürmekle suçlanıyordu.

Muhammadi'nin evinin önüne bomba yüklü bir motosiklet park ettiği belirtilen Faşi, çıkarıldığı ilk duruşmada idama mahkum edildi.

Faşi aynı zamanda İsrail istihbaratıyla işbirliği yaptığı ve Mossad'dan 120 bin dolar almakla da suçlanıyordu. İran, çok sayıda bilim insanı ve askeri yetkilisinin nedensiz yere ortadan kaybolmasından İsrail ve ABD'yi sorumlu tutuyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler