İran bilim adamını idam etti

İranlı bilim adamı Şahram Amiri, İran’ın nükleer programındaki bilgileri ABD’ye sızdırdığı gerekçesiyle idam edildi.

İran bilim adamını idam etti

İranlı yargı sözcüsü Gholamhosein Mohseni Ejehi yaptığı açıklamada, Şahram Amiri’nin ‘hayati bilgileri düşmana sızdırdığı’ gerekçesiyle idam edildiğini söyledi. Sözcü Ejihi, Amiri’nin gizli bilgilere erişimi bulunduğunu söyleyerek, “Amiri bizim en büyük düşmanımız olan Büyük Şeytan’la işbirliği halindeydi” dedi. 2009 yılında Suudi Arabistan’da kaybolduktan bir yıl sonra ABD’de ortaya çıkan Amiri, CIA tarafından kaçırıldığını ve sorgulandığını söylemişti. ABD’li yetkililer de buna karşın Amiri’nin kendi isteğiyle Amerika’ya sığındığını ve vereceği nükleer bilgiler karşısında para istediğini de ifade etmişti.

ABD’de ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra İran’a dönen Şahram Amiri ihanetle yargılandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Amiri’nin dün asılarak idam edildiği bildirildi.

İran, uzun süredir yürüttüğü ve atom bombası geliştirdiği gerekçesiyle Batı ülkelerinin yaptırımlarına maruz kaldığı nükleer programında bu yılın başında Batılı ülkelerle anlaşmaya varmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya