Irak'ta kanlı bilanço

Birleşmiş Milletler Irak Misyonu (UNAMI) mart ayında Irak'ta meydana gelen saldırılarda 229 sivil, 227 güvenlik personelinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.UNAMI'den yapılan açıklamada, Irak'ta terör saldırıları ve silahlı çatışmaların bilançosunun ağır ol

Irak'ta kanlı bilanço


Birleşmiş Milletler Irak Misyonu (UNAMI) mart ayında Irak'ta meydana gelen saldırılarda 229 sivil, 227 güvenlik personelinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

UNAMI'den yapılan açıklamada, Irak'ta terör saldırıları ve silahlı çatışmaların bilançosunun ağır olduğu mart ayında 229'u sivil, 227'si güvenlik personeli 456 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırılarda 853 sivil, 300 güvenlik personelinin de yaralandığı kaydedilerek, Irak'ın terörist saldırılar dolayısıyla büyük acılar yaşamaya devam ettiği vurgulandı.

Terör saldırılarının yaklaşan seçimleri de etkilediği ve en az 10 adayın hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, güvenlik nedeniyle bazı bölgelerdeki seçimlerin Hükümet tarafından ertelendiği ifade edildi.

Açıklamada, kentlerin altyapısını da olumsuz etkileyen saldırılardan en fazla Bağdat, Anbar, Salahuddin, Ninawa ve Kerkük'ün zarar gördüğü vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler