Irak'ta iç mesele derinleşiyor!

 IRAK'ta, merkezi Bağdat Hükümeti ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki kriz derinleşiyor. Kürt internet sitelerinde çıkan haberlere göre son olarak, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin talimatı ile 2006 yılından beri Bağdat'ta merkezi hükümet ile Kürt yöne

Irak'ta iç mesele derinleşiyor!

 

IRAK'ta, merkezi Bağdat Hükümeti ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki kriz derinleşiyor. 

Kürt internet sitelerinde çıkan haberlere göre son olarak, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin talimatı ile 2006 yılından beri Bağdat'ta merkezi hükümet ile Kürt yönetimi arasında koordinasyon görevi gören Kürt yönetiminin Bağdat'taki ofisi kapatıldı. Kürt yönetiminin Bakanlar kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ofis kapatma işleminin anayasa ve yasalara aykırı olduğu savunularak, ofisin resmi bir ofis olduğu hatırlatıldı ve merkezi yönetimden kararın geri alınması istendi. 

 

Irak'ta Kürt bölgesel yönetimi ile merkezi Irak yönetimi arasında petrol, tartışmalı bölgeler, Peşmerge'nin durumu ve silahlandırılması konusundaki anlaşmazlıklar sürüyor. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani tarafından 'Diktatör' olarak suçlanan Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin talimatı ile Kürt yönetiminin Bağdat ofisi kapatıldı. Merkezi Irak Hükümeti Bakanlar Kurulu, resmi belgelerinin bulunmadığı gerekçesiyle 24 Temmuz 2006 yılından beri faaliyet yürüten ofisin kapatılması kararını Kürt yönetimine iletti. Kürt yönetimi ise kararın skandal olduğunu, söz konusu ofisin Irak Hükümeti Bakanlar Kurulu kararı ile açıldığını ve bu karara itiraz edeceklerini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya