Irak, PKK'lıları istemiyor

 Irak Hükümeti yaptığı açıklamada, ülkedeki emniyet ve istikrarın bozulmasına karşı PKK'lıların Irak topraklarına girmesini istemiyor. Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki emniyet ve istikrarın bozulması tehlikesine karşı Türk

Irak, PKK'lıları istemiyor

 

Irak Hükümeti yaptığı açıklamada, ülkedeki emniyet ve istikrarın bozulmasına karşı PKK'lıların Irak topraklarına girmesini istemiyor.
 
Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki emniyet ve istikrarın bozulması tehlikesine karşı Türkiye'den çekilen PKK'lıların Irak topraklarına girmesinin mümkün olmadığı belirtildi.
 
"Irak hükümeti, Türkiye'deki Kürt sorununun siyasi ve barışçıl yollarla çözümü konusundaki çabaları takdirle karşılıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bununla birlikte, Irak'ın egemenliği, toplum güvenliğinin ve istikrarının sağlanması ve başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkeleri gereğince, Irak hükümeti PKK'lıların Irak topraklarına girmesini kabul etmiyor" denildi.
 
Açıklamada ayrıca, silahlı grupların Irak'a girmesinin bölge ülkelerinin de güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokacağı belirtilerek, Irak hükümetinin tutumunun uluslararası hukuk ilkelerine ve Irak anayasasına dayandığı vurgulandı.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ise daha önce yaptığı açıklamada, süreci olumlu karşıladıklarını ve "sürecin iyi bir şekilde sonuçlanması için ellerinden gelen bütün yardımları yapmaya hazır olduklarını" açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler