iPad 2 için böbreğini sattı!

Habere göre, internette gördüğü bir ilana cevap vererek böbreğini satan gencin olan biteni sonunda annesine anlatmasıyla olay ortaya çıkıyor. Annenin de derhal polise başvurduğu belirtiliyor. Sadece soyadıyla "Zheng" diye anılan genç, güneydeki Guangdong

iPad 2 için böbreğini sattı!

Habere göre, internette gördüğü bir ilana cevap vererek böbreğini satan gencin olan biteni sonunda annesine anlatmasıyla olay ortaya çıkıyor. Annenin de derhal polise başvurduğu belirtiliyor.

 

Sadece soyadıyla "Zheng" diye anılan genç, güneydeki Guangdong eyaletinde bir televizyon kanalına yaşadıklarını anlatırken "İpad2 almak istiyordum ama param yoktu. İnternetten dolaşırken böbrek karşılığı nakit verileceğini söyleyen bir ilan gördüm" diyor.

"Zheng", pazarlıklar sonrası kuzeydeki Hunan eyaletine gidiyor, burada yerel bir hastanede yapılan operasyon sonrası üç gün içinde taburcu ediliyor. Karşılığında 20 bin Yuan, yani 3 bin 300 dolar alıyor.

 

Daily Telegraph'ın haberine göre Çin'de internette organ ticareti, hükümetin bu uygulamayı engellemeye yönelik girişimlerine rağmen yaygın şekilde yapılıyor. Geçen yıl Japon televizyonlarında bir grup "organ nakli turistinin" yeni böbrek sahibi olmak için Çin'de 80 bin ABD doları ödedikleri yolunda bir habere yer verilmişti.

 

Çin'de resmi istatistiklere göre bir milyonu aşkın insanın organ nakline ihtiyaç duyuyor. Daily Telegraph ancak bunun 10 bin, belki daha azının yeni organlara kavuşabildiğini ve bu durumun da karaborsayı teşvik ettiğini yazıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler