İntihar Saldırısı: 100 ölü 300 yaralı

Yemen'in başkenti Sana'da geçit töreni hazırlığı yapan askerleri hedef alan intihar saldırısında 100 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıda yaklaşık 300 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Kuzey ve Güney Yemen'in birleşmesinin yıl dönümü olan 22 Mayıs kutl

İntihar Saldırısı: 100 ölü 300 yaralı

Yemen'in başkenti Sana'da geçit töreni hazırlığı yapan askerleri hedef alan intihar saldırısında 100 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıda yaklaşık 300 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

 

Kuzey ve Güney Yemen'in birleşmesinin yıl dönümü olan 22 Mayıs kutlamalarının provasının yapıldığı Sebin meydanında yaşanan intihar saldırısının ardından iki canlı bombanın daha fark edilip etkisiz hale getirildiği belirtildi.  

 

Yetkililer saldırı ile alakalı incelemelerin devam ettiğini bildirirken, olay yerinde edinilen ilk bulgularda canlı bombanın askeri üniforma giymiş olabileceği açıklandı.

 

Sebin meydanında etrafa saçılan ceset parçaları patlamanın şiddetini  gösterirken, emniyet yetkilileri ve askeri birimler meydan ve çevresinde geniş  güvenlik önlemleri aldı.

 

Patlama sırasında olay yerinde olan askerlerden bazıları, patlamanın,  eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in posterlerinin kutlamalar sırasında  asılıp asılmamasına yönelik tartışmaların yaşandığı sırada meydana geldiğini  ifade ederken, yetkililer saldırıda El Kaide izleri olup olmadığı konusunda henüz  karar vermek için erken olduğunu açıkladı.

İntihar saldırısında yaklaşık 300 kişinin de yaralandığı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler