İngiltere’den İran çıkışı

Tahran’da, protestocuların 2011 yılındaki saldırı sonrası kapatılan İngiliz Büyükelçiliği yeniden açılıyor.İngiltere Parlamentosu’na yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı William Hague, “Tahran’daki Büyükelçiliğimizin açılması için koşulların doğru o

İngiltere’den İran çıkışı

Tahran’da, protestocuların 2011 yılındaki saldırı sonrası kapatılan İngiliz Büyükelçiliği yeniden açılıyor.

İngiltere Parlamentosu’na yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı William Hague, “Tahran’daki Büyükelçiliğimizin açılması için koşulların doğru olduğuna karar verdim” dedi.

Hague, “İran’a karşı izlediğimiz politikada herhangi bir yumuşama olmayacak. Nükleer müzakerelerden olumlu sonuç almak için İran’la doğru iletişimi kurmamız gerekli. Tahran’da bir büyükelçiliğimiz olması gerektiği konusunda hiçbir zaman şüphem olmadı. İran’ın dışa dönük politikalarını her zaman destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hague, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Javad Zarif’le konu hakkında konuştuklarını da bildirdi.

İngiltere’nin büyükelçilik açıklaması, müttefiki ABD’nin İran’la, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı birlikte ortak bir askeri operasyon düzenleyebileceğini açıklaması üzerine geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya