İngiltere'de hedef "Aşırı İslam"

 İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Başbakan David Cameron'ın bugün aşırılıkla mücadele planını açıklayacağı konuşmasına değinerek, "Cameron, konuşmasında Birleşik Krallık'taki bazı kişilerin radikalleşmesine neden olan zehirli ideolojiye odaklanacak"

İngiltere'de hedef "Aşırı İslam"
 İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Başbakan David Cameron'ın bugün aşırılıkla mücadele planını açıklayacağı konuşmasına değinerek, "Cameron, konuşmasında Birleşik Krallık'taki bazı kişilerin radikalleşmesine neden olan zehirli ideolojiye odaklanacak" dedi. 
 
May, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanının bugün aşırılıkla ilgili önemli bir konuşma yapacağını belirterek, "Cameron konuşmasında 'İslami aşırılığa', Birleşik Krallık'taki bazı kişilerin radikalleşmesine neden olan zehirli ideolojiye değinecek" diye konuştu. 
 
Sonbaharda parlamentoda "aşırılıkla mücadele stratejisini" yayınlayacaklarını dile getiren May, "Bu stratejinin bir kısmı yasal düzenlemeler de içerecek. Bunlar arasında, bazı gruplar ve kişilerin yasaklanması ile aşırıcıların kullandığı bazı mekanların kapatılması gibi yasal düzenlemeler olacak" ifadelerini kullandı. 
 
Cameron'ın bugün Birmingham şehrinde yapacağı konuşmada, ülkedeki entegrasyon sorununa değinmesi ve "Birleşik Krallık'ta doğan ve büyüyen birçok kişinin kendini buraya ait hissetmediği trajik gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini" söylemesi bekleniyor.
 
Birçok genç insanın aşırı ideolojilere kolayca çekilebildiğini ifade edecek Cameron'ın, "radikalleşmenin temel nedenleriyle mücadele edilmesi gerektiğini" vurgulaması öngörülüyor.
 
Cameron son olarak NBC kanalına yaptığı açıklamada, "ABD ile birlikte DAEŞ'in Irak ve Suriye'deki halifeliğini yıkmakta kararlı olduklarını" söylemişti.  DAEŞ operasyonunun sadece Irak ayağına destek veren İngiliz hükümeti, Suriye'de uluslararası koalisyonun yürüttüğü hava operasyonuna da dahil olmak istiyor. Operasyona onay verecek söz konusu önergenin sonbahar aylarında İngiliz Parlamentosu'nda oylanması bekleniyor. 
 
Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor, bu sayı nüfusun yaklaşık yüzde 5'ini oluşturuyor. İngiltere'den Suriye ve Irak'a yaklaşık 700 İngiliz vatandaşı Müslümanın, DAEŞ saflarında savaşmak için gittiği tahmin ediliyor. Gidenler arasında genç kızlar ve kadınlar da bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya