İngiltere o ülkedeki elçiliğini kapattı

İngiltere, Yemen’deki şiddet olaylarının artması üzerine ülkede bulunan elçiliğini kapatarak çalışanların görevine son verdi.İngiltere, Yemen’de bulunan elçiliğinin ülkede her geçen gün artan çatışmalar nedeniyle kapatıldığını bildirdi. İngiltere Ortadoğu

İngiltere o ülkedeki elçiliğini kapattı

İngiltere, Yemen’deki şiddet olaylarının artması üzerine ülkede bulunan elçiliğini kapatarak çalışanların görevine son verdi.

İngiltere, Yemen’de bulunan elçiliğinin ülkede her geçen gün artan çatışmalar nedeniyle kapatıldığını bildirdi. İngiltere Ortadoğu Bakanı Tobias Ellwood tarafından yapılan açıklamada, Yemen’de bulunan İngiliz vatandaşlarının en kısa sürede bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarıldığı belirtildi. Ellwood konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Yemen’deki güvenlik durumu son günlerde daha kötü bir hal aldı. Üzülerek elçilik çalışanlarımız konusunda bu kararı verdik ve mülkümüz artan risk içinde” dedi.

Dün ABD tarafından yapılan açıklamada ise, ABD’nin Sana Büyükelçiliği’nin ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle kapatıldığı kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya