İngiltere kızlar için devrede

Nijerya, geçen ay Borno eyaletinde bir ortaokuldan kaçırılan kız öğrencilerin yerinin tespit edilmesi için İngiltere ve Çin'in sağlayacağı uydu görüntülerinden faydalanacak. Devlet Başkanlığı sözcüsü Reuben Abati, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın İngil

İngiltere kızlar için devrede
Nijerya, geçen ay Borno eyaletinde bir ortaokuldan kaçırılan kız öğrencilerin yerinin tespit edilmesi için İngiltere ve Çin'in sağlayacağı uydu görüntülerinden faydalanacak.
 
Devlet Başkanlığı sözcüsü Reuben Abati, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın İngiltere'den ve Çin'den uydu görüntülerini de içeren istihbarat yardımı konusunda teminat aldığını söyledi.
 
ABD de Boko Haram militanları tarafından kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması çabalarına yardımcı olmak için bu ülkeye teknik uzmanlardan oluşan bir ekip gönderme kararı almıştı.
 
Nijerya'da 14 Nisan'da silahlı kişiler, Borno eyaletinin Chibok kentinde bir ortaokula düzenledikleri baskında kız öğrencileri kaçırmıştı. Kaçırılan kızların sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilirken, yerel yetkililer 129, bazı aileler ise 234 kız öğrencinin kaçırıldığını açıklamıştı. Resmi rakamlara göre, kızlardan 73'ü hala kayıp. Saldırının sorumluluğunu Boko Haram örgütü üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya