İngilizleri şoka sokan araştırma!

 Bilim adamları, bunun nedeninin, 5. ve 6. yüzyıllarda Roma İmparatorluğu parçalandıktan sonra meydana gelen Anglosakson göçleri olduğunu belirtiyor. Genetik bilimciler, Kuzey Almanyalı ve Danimarkalılarda bulunan "Y kromozomu"nun bir parçasını inceledikl

İngilizleri şoka sokan araştırma!

 

Bilim adamları, bunun nedeninin, 5. ve 6. yüzyıllarda Roma İmparatorluğu parçalandıktan sonra meydana gelen Anglosakson göçleri olduğunu belirtiyor. Genetik bilimciler, Kuzey Almanyalı ve Danimarkalılarda bulunan "Y kromozomu"nun bir parçasını incelediklerinde, aynı parçanın İngilizlerin yarısında da bulunduğunu keşfettiler.

Alman arkeolog Heinrich Haerke, 5. ve 6. yüzyıllarda Kuzey Denizi'ni geçerek, İngiltere'nin güneydoğusuna gelen 200 bin civarında göçmen Anglosakson'un, talan ve yağmayla bölgeye yerleştiğini, bunun sonucu olarak bölgedeki insanların genetik haritasının değiştiğini söyledi.

İngilizler, Almanlardan pek hoşlanmayan bir ulus olarak biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya