İncirlik'ten ABD'ye kötü haber

 Amerikalılar, İncirlik Üssü’nde çalışan bin 200 Türk işçisine sözleşmede yer almasına rağmen yüzde 1.5’lik zammı vermedi. ABD tarafı gerekçe olarak ekonomik krizi gösterince Harb-İş Sendikası da grev kararı aldı.Amerika’daki kriz İncirlik Üssü’nü de vurd

İncirlik'ten ABD'ye kötü haber

 

Amerikalılar, İncirlik Üssü’nde çalışan bin 200 Türk işçisine sözleşmede yer almasına rağmen yüzde 1.5’lik zammı vermedi. ABD tarafı gerekçe olarak ekonomik krizi gösterince Harb-İş Sendikası da grev kararı aldı.

Amerika’daki kriz İncirlik Üssü’nü de vurdu.

 

10. Tanker Üs Komutanlığı’na bağlı çalışan Amerakan Wbrv, Tuslg ve AAF adlı şirketler Adana İncirlik Üssü’nde çalışan bin 200 Türk işçiye Toplu Sözleşme’de yılın 2’nci 6 ayı için öngörülen yüzde 1.5’lik zammı vermedi. Bunun üzerine Türk işçileri Türk Harb-İş Sendikası önderliğinde grev kararı aldı. Alınan grev kararı ile ilgili STAR’a açıklamalarda bulunan Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal, arabulucunun da soruna çözüm bulamadığını belirterek “Çalışma Bakanlığı’na da uyuşmazlık raporunu sunduk. Grev için yasal süreç başladı” dedi. ABD tarafının  Türk işçisine enflasyon kadar artışı bile çok gördüğünü kaydeden Bozal “İşverenin işçinin emeğini hiçe sayan tavrı karşısında grev kararı almaktan kaçınmayız” dedi. ABD tarafının küresel ekonomik krizi bahane ettiğini belirten Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bozal “Yetkililer küresel krizi bahane ediyorlar. ABD ekonomisinin yaşanan krizden etkilendiğini ve bir takım tasarruflara gittiklerini söylediler. Bize ‘ABD krizde, bu yıl 1 kuruş zam alamazsınız’ dediler. Zaten verdikleri yüzde 1.5 zam, bizim maaşlarımızı keserek mi ABD krizden kurtulacak” diye konuştu.

 

Gerekirse sendika binasını satarız

 

“Biz greve çıkarsak askeri üs iş yapamaz hale gelir” diyen Bayram Bozal “Memurundan ağır işçisine kadar orada tüm işleri Türk işçiler yapıyor. Biz grev yaparsak üste bütün işler durur” dedi. Sendikanın gücüne güvendiklerini ve grev kararından vazgeçmeyeceklerini belirten Bozal “Yasaların bize verdiği hakları sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyeceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Bu grev 1 hafta, 1 ay veya 1 yıl sürebilir. Başkan olarak işçilerimizin mağdur olmaması ve ekonomik darboğaza düşmemeleri adına, gerekirse Kızılay’da bulunan sendika binamızı satar, yine de kararımızdan vazgeçmeyiz” diye konuştu.

 

İncirlik Üssü’nde ABD’li Wbrv, Tuslg ve AAF şirketleri bin 200 Türk işçisini istihdam ediyor. Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve hazırlanan Türk işçiler elektrik, marangozhane, yemekhane, hastane ve itfaiye gibi birimlerde çalışıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler