IMF Başkanına 2. taciz suçlaması!

Kadın gazetecinin avukatı David Koubbi, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, IMF Başkanı aleyhinde dava açmayı değerlendirdiklerini söyledi. Fransız avukat, ''bu konuyu müvekkilimle birlikte gözden geçiriyoruz'' dedi.31 yaşındaki gazeteci Trist

IMF Başkanına 2. taciz suçlaması!

Kadın gazetecinin avukatı David Koubbi, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, IMF Başkanı aleyhinde dava açmayı değerlendirdiklerini söyledi. Fransız avukat, ''bu konuyu müvekkilimle birlikte gözden geçiriyoruz'' dedi.

31 yaşındaki gazeteci Tristane Banonaki'nin, cinsel taciz iddiasını 2007 yılında katıldığı bir televizyon programında da dile getirdiği belirtildi.

Fransız avukat, Tristane'ın, daha önce Strauss-Kahn'ın aleyhine dava açmaması için, Sosyalist Parti bölge konseyi üyesi olan annesi tarafından ikna edildiğini kaydetti.

Bu arada, Fransa'da yayımlanan Liberation gazetesi, nisan ayı sonunda yapılan bir mülakatta IMF Başkanı Strauss-Kahn'ın, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ''en zayıf noktalarından biri olarak kadınlarla ilişkisini'' gösterdiğini yazdı.

Liberation, muhabirlerinin, ''cumhurbaşkanlığı için aday olmanız halinde en büyük dezavantajınız nedir'' şeklindeki sorusuna IMF Başkanının ''Para, kadınlar ve Musevi olmam'' şeklinde yanıtladığını duyurdu.

Strauss-Kahn'ın, ''Evet kadınları seviyorum ne olmuş yani'' diyerek yine aynı soruya ilişkin görüşlerini aktardığı belirtildi.

Gazetenin haberinde IMF Başkanı'nın, yine aynı gazetecilerle kayıt dışı yaptığı sohbette, kendisine 500 bin veya 1 milyon avro vaat edilen bir kadının, park yerinde tecavüze uğradığını iddia ederek bir komplo içinde yer almasına ilişkin bir senaryoyu dile getirdiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya